Designers Saturday Awards

Designers Saturday Awards
Best Talents 2019

 

OBS: PÅ GRUNN AV REKORDHØYT ANTALL INNSENDTE BIDRAG TRENGER JURYEN MER TID FOR Å PLUKKE UT DE NOMINERTE PROSJEKTENE, OG DATO FOR TILBAKEMELDING ER DERFOR FORSKJØVET TIL MANDAG 24. JUNI.

 

Designers’ Saturday Oslo 2019 inviterer designstudenter og designere i etableringsfasen til felles konkurranse/utstilling under høstens event 6.-8. september. Vi vil stimulere til engasjement og tror på høy oppslutning når vi har valgt «responsibility» som tema for årets pris.

Dette er hva Designers' Saturday-styret 2019 sier om RESPONSIBILITY:

"Vi lever i en tidsalder der smertegrensen er nådd for hva vår verden er i stand til å takle av utfordringer knyttet til ressursutnyttelse. Forbrukersamfunnet og vår manglende innsikt i forhold til produksjonsprosesser påvirker våre omgivelser, måten vi lever, arbeider og omgås med hverandre på. De sosiale, økonomiske og miljømessige utfordringene er nå så komplekse at de krever en oppdatering med fokus på bærekraftige løsninger. Vi må ta det ansvaret å bry oss mer om hverandre og den planeten vi lever på. Designers' Saturday vil være en del av denne prosessen, og retter derfor søkelyset mot det å ta ansvar – responsibility."

 

Målsetting

Designers Saturday Awards Best Talents er ment å være en oppmuntring og påskjønnelse til unge utøvere, samt inspirasjon til videre satsing på selvstendige designkarrierer.

 

Hvem kan delta?

Alle designstudenter og designere uteksaminert de siste fem år fra norske designutdanninger og norske studenter ved tilsvarende høyskoler/universitet i utlandet, er velkommen til å delta. Du kan delta med ett eller flere produkter, som ikke er eldre enn to år.

 

Premier

Juryen kan etter eget skjønn fordele den samlede premiesummen annerledes. Juryens kjennelse er endelig.

1. premie: Nok 50 000,-

2. premie: Nok 20 000,-

3. premie: Nok 10 000,-

 

Jury

Juryleder Paul Bennett, Chief Creative Officer ved IDEO New York.

Jurymedlem Antti Olin, Design Director ved Isku, Finland.

Jurymedlem Petra Lilja, industridesigner og PhD researcher ved Konstfack og Royal Institute of Technology i Stockholm, grunnlegger av Petra Lilja Design Studio.

 

Konkurransekriterier

Juryen vil vektlegge designfaglige kriterier for god design med særlig vekt på «responsibility» som er temaet for årets pris.

 

Kunngjøring av vinnere

Konkurranseresultatene blir offentliggjort på Designers Saturday Oslo 2019, under den offisielle åpningsseremonien fredag 6.september på Kunsthøgskolen i Oslo.

 

Fremdrift og tidsfrister

Innleveringsfrist for prekvalifisering 31.05.19. Alle søkere vil motta svar innen 24.06.19. Gå inn på www.designerssaturday.no og last opp dine bidrag i PDF-format - maksimalt 2 sider pr produkt. Lag beskrivelsen mest mulig visuell og informativ. En jury evaluerer samtlige bidrag og avgjør hvilke som får delta i finalen. Det er ikke krav til ferdig utviklet prototype ved prekvalifisering, men de som går videre må ha realisert sin innen 2. september.

De produkter juryen nominerer videre i konkurransen må leveres som fullskala prototype på Kunsthøgskolen i Oslo 02.09.19. Etter juryering får du anvist plass i vår utstilling Best Talents, som er en av flere utstillinger ved KHiO under Designers Saturday Oslo 2019: 6-8 september.

 

Unika Auction

Vi gjentar i år samarbeidet med Blomqvist Nettauksjon om Unika Auction med avslutning søndag 08. september. Dersom du ønsker at ditt konkurransebidrag skal være en del av auksjonen må du bekrefte dette og oppgi pris i prekvalifiseringen. Dette er ikke en bindende verdivurdering men den blir brukt som utgangspunkt for den faktiske prissettingen Blomqvist gjør i samråd med deg.

 

Innlevering av produkter til juryering og utstilling 

Utstillingsmateriale må monteres på anvist plass hos Kunsthøgskolen i Oslo fra kl 12.00 onsdag     4. september og innen kl 16.00 torsdag 5. september.

 

Leveringsadresse:

KHIO

Avdeling for Design / Interiør- og møbeldesign

Fossveien 24

0551 Oslo

 

Rettigheter og forsikring

Alle immaterielle og senere materielle rettigheter til de premierte forslagene tilhører opphavspersonene. Designers Saturday forbeholder seg retten til å vise produktene i alle de sammenhenger der det er formålstjenlig for arrangementet. Premievinnerne disponerer forslagene etter at arrangementet er avsluttet. Deltakerne må selv betale transportkostnader for sine bidrag og er selv ansvarlig for å hente sine arbeider innen mandag 9. september kl 16. Designers Saturday fraskriver seg alt ansvar for produkter som ikke er hentet innen tidsfristen. Deltagerne står selv ansvarlige for å forsikre sine prototyper mot tyveri, transportskader etc. Forslagsstillerne sørger selv for eventuell opphavsrettslig beskyttelse.

 

Kontakt

Spørsmål angående konkurransen stilles til:

Professor Toni Kauppila, Kunsthøgskolen i Oslo: tonikaup@khio.no

Prosjektleder Designers Saturday Eva Pedersen, sec@designerssaturday.no