Fire om Designers Saturday Oslo

Designers Saturdays tiltrekker seg både bransjefolk og interiørinteresserte privatpersoner. Vi spurte fire trofaste deltakere om hva DS betyr for akkurat dem, samt noen tips til hva de prioriterer å få med seg under arrangementet.

Loni Barsten, managing director hos Vitra Scandinavia

– Hva betyr Designers Saturday for deg?

– DS er bransjens catwalk hvor alle aktører viser seg fra sin beste side, det er dager fylt med inspirasjon, glede, estetikk samt at det er et kontakt knyttende event på et helt annet nivå en andre arrangementer som vi kjenner.

– Hva har du planlagt  å få med deg?

– Jeg skal prøve å få meg en runde med bussen men jeg skal på åpningen og håper også å få med meg  auksjonen på søndagen!

Brit Ismar, interiørarkitekt og en av grunnleggerne av Designers Saturday. Foto: Espen Grønli

– Hvordan gikk det for seg da Designers Saturday ble startet?

– Jeg hørte om byer i utlandet som hadde startet med DS, og selv om jeg tente på ideen var det ikke lett å få gehør. Mange hadde ikke tro på at vi kunne få det til i Norge. På det tidspunktet var det også to andre sentre i Oslo som henvendte seg til samme brukergruppe; finsk interiørsenter og tekstilsentret. Jeg fikk med meg Rabbe Nyman og Elisabeth Heieren og fikk fart på det. Helt vesentlig var det også at vi hadde Rolf Ås som kreativ markedsfører. Forsøket ble vellykket selv om vi slet mye med å få bussene til å fungere! Siden har DS utviklet seg over disse 30 årene, og har stadig blitt bedre. Oslo er vel det stedet som har lykkes best med arrangementet i motsetning til hva alle trodde.

– Hvorfor tror du Designers Saturday har blitt såpass vellykket?

– DS har høy kvalitet på utstillingene, bra produkter og bra gjennomføring. Grunnen til at utviklingen har vært så bra er at så mange impliserte ha stått på med begeistring gjennom alle årene, og arrangementet har stadig blitt bedre. DS er både en hyggelig måte å oppdatere seg faglig og en hyggelig måte å treffe kollegaer på.

Geir Elind, country manager i Isku Interiør

– Hva er ditt forhold til Designers Saturday?

– Det er den store lørdagen annen hvert år hvor møbel- og interiørbransjen har sin store dag og du skal ha en veldig god grunn til ikke å delta - jeg har deltatt hvert år siden 1997 og har sett hvordan arrangementet har utviklet seg i forhold til bredde og antall utstillere. Møbel og interiør bransjen burde være veldig stolte av at vi som den eneste i Skandinavia har greid å forvalte arrangementet til det er i dag og at Designer Saturday Oslo har blitt 30 år og fortsatt lever i beste velgående.

– Hva planlegger du å få med deg? (2017)

– Bortsett fra selv å stå i Iskus´ eget showroom på Skøyen lørdag og søndag vil jeg bli med på åpningen av DS 2017 på fredag den 8. september samt festen på lørdag kveld på Skur 13, som er en naturlig del av Designer Saturday-arrangementet. Jeg skal også prøve å få med meg design-auksjonen Unika på søndag fra kl 16.00 på Kunsthøyskolen. Auksjonen er noe helt nytt for DS og jeg tror det vil ytterligere forsterke konseptet Designer Saturday.

Antonio Mancini, Mancini Contract Furniture

– Hva er ditt forhold til Designers Saturday?

– For det første er DS den eneste happening av en viss tyngde som skjer i Norge i vår bransje - dessverre er det kun annen hvert år. Derfor er dette det viktigste som skjer for oss i Norge, og en unik mulighet for å vise oss frem til et bredt og profesjonell publikum. Jeg har vært først besøker så utstiller de siste 15 årene på både møbelmessen i Milano og i Stockholm, og jeg får mye av samme følelsen under DS - masse inspirasjon og faglig innhold. Det er en spennende møteplass for norske og utenlandske produsenter, designere og bransjefolk.

– Hva prioriterer du å få med deg?

– Som utstiller er det begrenset hva vi har av tid til å kjøre rundt med bussene, vi prioriterer å møte gamle og nye kontakter i vårt nyoppussede ”Made in Italy” showroom. Jeg prøve også å få med meg åpningen og bransjefesten der man møter ”alle” på en enkel og hyggelig måte. I tillegg synes jeg også Unika aukjon høres meget spennende ut!