Portrettutstilling helgen 8.-10. september

Ildsjelene bak Designers Saturday Oslo fanget på film.

 

Designers Saturday ble startet for 30 år siden, og har siden vært drevet fremover med frisk dugnadsånd av en rekke engasjerte mennesker. Fotograf Espen Grønli har i forbindelse med årets jubileum portrettert mange av ildsjelene bak arrangementet, som resulterer i en litt annerledes utstilling helgen 8.-10. september. Espens ekspertise innen interiør- og arkitekturfotografi har gjort han til et velkjent navn i bransjen, med arbeider for både en rekke bøker og magasiner som blant andre Bonytt, Maison, Design Interiør og NYTT ROM.

– Utstillingen består av 25 portretter, som vil henge fordelt over de 12 forskjellige stoppestedene, forteller Espen.

– Ideen til utstillingen kom etter en prat med Eva Pedersen (prosjektleder i Designers Saturday, red. anm.), som ønsket at vi skulle legge vekt på jubileet. Vi begynte å snakke om de som har drevet utrettelig dugnadsarbeid og jobbet både kvelder og helger, og ønsket å hedre dem samt få litt oppmerksomhet rundt de som har holdt på i alle disse årene. DS er jo i dag et fantastisk arrangement - takket være alle personene i miljøet som har lagt ned en innsats.

Tanken var å vekke folks nysgjerrighet ved å møte ulike portretter på de forskjellige showroomene, og Espen forteller at valget fort falt på å gjøre bildene det til en sort-hvitt portrettserie. På Kunsthøgskolen i Oslo KHiO, vil utstillingen henge komplett.

– De som er portrettert er både designere, driftere av showrooms, interiørarkitekter og folk som er godt etablert i bransjen. Her finner vi blant andre Rabbe Nyman, Elisabeth Rogstad Heieren og Brit Ismar som startet det hele for 30 år siden, samt designere og aktører som Olav Haugen, Linda Evensen, Fredrik Torsteinsen, Claus Als og Bruno Oldani. Så for ”insiders” vil jo disse være godt kjent, mens mange nødvendigvis ikke vet hvem de er.

– Hva skal du selv få med deg under årets DS, Espen?

– Jeg skal rundt og kikke på alle møbelnyhetene og godbiter fra produsentene - noe jeg gleder meg veldig til. Men vel så viktig for meg er det å besøke showrooms, hilse på kolleger, og ha en hyggelig og sosial dag! Det er det som er Designers Saturday for meg.