Vinneren av årets totebag-konkurranse

Designer Kim Thome stakk av med seieren, med et grafisk sterkt vinnerbidrag som vil pryde byen helgen 8.-10. september.

 

Den karakteristiske DS-totebagen er en av Designers Saturdays viktigste eksponeringsflater, blir produsert i minimum 6000 eksemplarer og deles ut til alle fagbesøkende og publikum under arrangementet. I forbindelse med årets 30-års jubileum inviterte Designers Saturday i vår til konkurranse om å designe flaten på nettopp årets totebag, med ønske om å  være en arena hvor unge, talentfulle designere og morgendagens utøvere kan vise sine ferdigheter. Konkurransens mål var å skape en unik utgave av årets totebag for å gi produktet både forlenget levetid og ekstra verdi for brukeren. 

Etter mange innsendte bidrag og en spennende jurieringsprosess stakk designer Kim Thomes mønster av med seieren, og vil pryde skuldre over hele byen 8.-10. september. Han mottok i tillegg også den nye stolen Motion fra Varier designet av Kasper Salto og Thomas Sigsgaard. Kim flyttet til England i 2003 for å studere møbeldesign, og jobbet en kort stund i et kollektivt designstudio før han begynte på Royal College of Art i 2010. Siden har han bodd og arbeidet i London fra sitt studio øst i byen, hvor han driver med alt fra produkt- og møbeldesign til installasjonsprosjekter.

– Gratulerer med seieren! Kan du si litt om bidraget ditt og konseptet bak mønsteret?

– Takk skal du ha! Mønsteret er et mikroskopisk bilde av bomullstrådene som utgjør totebag-materialet. Det virket som et godt symbol på nettverket Designers Saturday danner, samtidig som det refererer til hvordan baggen er laget. Siden DS har valgt å bruke en fabrikk som Bokhari tenkte jeg også mye på de bak produksjonen. Det var viktig å bruke så mye av flaten som mulig til det grafiske, så den bærer et kraftig utrykk for 30 års jubileet.

Vinneren fikk se de ferdig trykkede totebagene for første gang, samt overrakt stolen Motion fra Varier. Fra venstre: designer Kim Thome, Linda Sunde Ødegaard i Varier, og Designers Saturday- styremedlemmene Geir Elind og Sverre Uhnger. 

Produksjonen av bagen foregår hos den norsk/pakistanske fabrikken Bokhari, som er med på å gi trygghet og arbeidsplasser til voksne og skoleplasser til deres barn ved produksjon og eksport av unike og håndlagde tekstilprodukter. Alt overskuddet går til drift og videreutviklingen av fabrikkens skole LAMS, som har rundt 650 elever. 

– Hva er ditt forhold til Designers Saturday, og hva håper du få med deg under årets evenement?

– Norge trenger virkelig en designfestival og et arrangement som DS, som er med på å hjelpe hele bransjen. Jeg håper å kunne komme til Oslo på årets arrangement, men siden jeg ikke har bodd i Oslo på 12 år har jeg ikke akkurat så mange tips til steder det lønner seg å besøke. Men jeg skal stille ut mine nye beholdere DONG på Vitras showroom - som hvertfall er et sted jeg anbefaler alle å stikke innom! 

Produksjon av totebagene med vinnermotivet ved fabrikken Bokhari.