Designcaféen 1889

Unnamed

Skandinavisk design er i tiden som aldri før og det er stor etterspørsel etter kvalitetsmøbler. A. Huseby er en av Norges eldste møbelbutikker, og utvider med en inspirerende møteplass vegg i vegg med butikken i Karenslyst Allé.

– Vi ønsker å skape en møteplass for designengasjerte, et samlingspunkt for folk som er interessert i å lære mer om, la seg inspirere av og kjøpe nordiske kvalitetsmøbler. Her kan du komme og ha de gode samtalene og ta en matbit eller en kaffe i en designklassiker. Hva med en rolig stund i Arne Jacobsens «Egget» eller en jobb-økt i Andreas Engesviks «Spisolini», lunsj i den klassiske Tiki-sofaen eller en drink i Vitras hagemøbler, mulighetene er mange i dette fantastiske lokalet, sier Nils Houge, daglig leder i A. Huseby og den visjonære idétageren bak 1889.

Navnet: 1889, kommer fra året A. Huseby ble etablert og bygger på de samme prinsippene og verdiene som modermerkevaren: Høy kvalitet, kompetanse og personlig service i skjønn forening med åpne lyse lokaler, sunn mat og en varm atmosfære. Caféen skal driftes av A. Husebys samarbeidspartner Bølgen og Moi gruppen, så her kan man vente seg høy kvalitet på både mat og drikke. Hos 1889 vil du finne inspirasjon i alt fra smaksrike retter, farger, silhuetter og materialer. Noe av lokalet blir kledd i eikespiler mens andre steder kommer betongen frem. Fargepaletten strekker seg fra mild cognac, innom rød jord og sennep til ulike toner av grønt. En grønn lunge i en busy handlegate hvor du kan ta en liten pause omgitt av vakre ting i varm belysning fra Louis Poulsen. Lokalet strekker seg over romslige 500m2, hvor hele 200m2 av dem er ute og omgitt av frodige planter, som i en oase.

– Vi skal bygge arenaen hvor folk kan møtes og snakke om og oppleve nordisk design og livsstil, vi skal være det litteraturhuset er for litteraturelskere, bare for interiørverden. Når dette fantastiske lokalet ble ledig, kunne vi ikke la muligheten gå ifra oss, fortsetter Houge.

Glassveggene, den spesielle utformingen og det høye taket er perfekt for å vise fram ulike møbelkonsepter og for å invitere til store og små eventer, lanseringer, designtalks og kuraterte inspirasjonskvelder. Lokalene vil også ha et eget arbeidsområde som er spesialtilpasset de som ønsker å jobbe ute med komfortable 7’ er stoler fra Fritz Hansen. Her finnes både høy bredbånds-hastighet, printermuligheter samt god kaffe og lette retter som du kan nyte ved Carl Hansens ikoniske eikebord. I tillegg er sofagruppene organisert slik at de egner seg godt for interiørarkitekter, arkitekter og stylister som ønsker å møte og arbeide med sine kunder i inspirerende lokaler. Hos oss skal være noe for alle i bransjen enten du er designer, stylist, student eller «bare» designinteressert. En levende destinasjon for påfyll, for å skape gode relasjoner, samarbeid og opplevelser – og hvis du elsker noen av møblene eller interiøret, kan du også kjøpe de med deg hjem. En helt unik konseptcafe, restaurant og møteplass.