Meet - en viktig arena for designere og produsenter

DSC4215 kopi

Vi har tatt prat med Mikkel Jøraandstad fra Studio Sløyd om hans erfaringer fra Meet 2021. Mikkel driver Studio Sløyd sammen med Herman Ødegård, i tillegg jobber han som lektor ved Arkitekthøyskolen.

DS Meet er en speed date mellom produsenter og designere, hvor formålet er å legge til rette for nye kontakter og mulige samarbeid.

Hvordan fikk dere vite om Meet og hva var avgjørende for at Studio Sløyd ønsket å delta?

- Vi fikk vite om Meet gjennom Vilde Hagelund som sto for gjennomføringen av Meet 2021.

- Studio Sløyd er et ungt designstudio. Vi ble ferdige med utdannelsen vår midt i pandemien, og nedstengningen gjorde det utfordrende for oss å møte mennesker og profilere Studio Sløyd. Vi satt derfor ekstra stor pris på muligheten til å delta på Meet, hvor nettverksbygging er en stor del av konteksten.

Hvordan opplevde dere gjennomføringen av Meet?

- Vi opplevde gjennomføringen som veldig profesjonell og godt planlagt. Lokalene (Polestar Space) var fine og godt egnet til formålet. Stemningen var åpen og hyggelig. Selv om vi hadde tighte tidsrammer for hvert møte fikk vi også tid til å snakke med folk før og etter.

Hva var det beste med Meet?

- Uten tvil det å møte folk man kjenner og stifte nye, viktige bekjentskap. Arenaer som Meet, hvor unge, nyetablerte designere får møte produsenter og andre designere, finnes det ikke mange av i Norge. Denne måten å nettverksbygge på er utrolig viktig for oss.

Har Meet resultert i noe konkret for Studio Sløyd?

- Som nevnt har vi stiftet nye og viktige bekjentskap, som kanskje kan utvikle seg til noe mer i fremtiden. Vi har også fått et par konkrete prosjekter som er veldig spennende. Her og nå kan vi ikke si så mye om disse, annet enn at det er prosjekter innen møbeldesign som jo er kjernevirksomheten til bedriften vår.

Til slutt, har du noen tanker rundt gjennomføringen av Meet fremover?

- Meet er en viktig arena og kan med fordel videreutvikles, gjerne med hyppigere møter. Designers’ Saturday har muligheten til å gi mange unge designere og arkitekter plass og det bidrar både til karrieremuligheter og utvikling i bransjen.

DSC4217 kopi

Mikkel og Herman i god samtale med Dag Hjelle fra LK Hjelle

Letter chair proto V2 19

Mikkel Jøraandstad og Herman Ødegård fra Studio Sløyd