Nasjonalmuseet

Fra DS Academy 2019.

Det blir en innholdsrik søndag på det nye Nasjonalmuseet for alle som er interessert i design. Søndag er publikumsdag åpent for alle. Dette blir også en helt unik mulighet til å se innsiden av museet - som ikke åpner for publikum før juni 2022. Her finner man DS Academy-programmet, som kobler nyutdannede med bransjen og arrangeres for andre gang. Her er designutdanningenes egne utstillinger, samt syv utstilleres samarbeid med designutdanningene og paneldebatt.

Under årets arrangement har designstudenter og designere i etableringsfasen blitt invitert til å konkurrere om priser i Designers’ Saturday Awards Best Talents 2021. Finalistenes prosjekter blir vist i foajeen, hvor klokkemerket Rado vil avholde en publikumsavstemning i tillegg til den tradisjonelle fagjuryen.

Parallelt med DS sin Best Talent-pris holder også Polestar sin årlige designkonkurranse for unge designere, hvor tema er fremtidens mobilitet. Kort fortalt er dette design som skal vise nye måter å tenke på, som et svar på den pågående klimakrisen. Polestar vil også være til stede i Nasjonalmuseets foaje denne dagen, og finalistene får jobbe med Polestars eget designteam, som er blant de sterkeste i verden.