DS Collab 2025

Vi søker norske designere som vil være med på et helnorsk prosjekt, utviklet av Designers’ Saturday i samarbeid med Norsk Industri. Vår felles ambisjon er å løfte norsk design til nye høyder ved å skape kommersielle, innovative produkter for produksjon og salg. Bli med oss å sette norsk design på det globale kartet!

Om DS Collab

Ideen bak DS Collab startet i 2022 som en videreutvikling av tradisjonelle "speed dates" mellom produsenter og designere, med mål om å utvikle kommersielle, innovative produkter for salg. I samarbeid med Norsk Industri lanserer vi DS Collab 2025 - et helt norsk initiativ der både produsenter og designere må være norske.

Vi inviterer norske designere til å søke på briefer fra 6 norske produsenter (se detaljer nedenfor). Produsentene velger deretter designere, og designprosessene dokumenteres av DS/Norsk Industri. De ferdige produktene vil bli presentert i egen utstilling under Designers' Saturday 2025.

Søknadsfrist 15. juni 2024

Massimo copenhagen verakyte dscollab23 001 kopi

Hvorfor delta?

 • Være en del av en ny norsk designsatsning for å øke oppmerksomheten rundt norsk design.
 • Komme i kontakt med spennende produsenter og utvikle nye produkter.
 • Felles utstilling av prototyper/ferdige produkter under DS 12.-14. sept. 2025. Det vil bli lagt stor vekt på utstillingsdesign.
 • Pressebesøk av norsk og internasjonal presse.
 • Mulig vandreutstilling etter DS i 2-3 utvalgte land.
 • DS/Norsk Industri står for all felles kommunikasjon og en felles pressepakke, og deler dokumenterte prosesser i sosiale medier.
 • DS/Norsk Industri arrangerer felles kick off + samlinger for kompetanseutveksling.
 • DS/Norsk Industri organiserer fotoshoot av prototyper ca. 3 mnd før DS. Deltagerne får tilgang til bildene i etterkant.

Være med på DS Collab 2025?

Søknader sendes til produsentenes kontaktperson innen 15. juni.

Leveranse:

Kort beskrivelse av deg selv og tidligere arbeider.

Konsept:

Håndskisser, modeller eller rendringer som beskriver konseptet.

Spørsmål? Send en mail til [email protected]

Logo Cllab 01

Heymat har som mål å skape produkter som ikke bare ser bra ut, men som også fungerer svært godt. Alle dørmatter fra Heymat er designet av ledende designere, samtidig som produksjonen er basert på omfattende erfaring med industrielle matter. Dette betyr at dørmatter fra Heymat har utmerkede egenskaper og høy kvalitet, krever minimalt med vedlikehold samtidig som de vil komplementere interiøret ditt i lang tid.

Vi ønsker å utforske muligheten for å utvikle en ny dørmatte av vår kvalitet Heymat+. Vi ser etter designforslag som kan tilføre noe nytt til vårt eksisterende sortiment, samtidig som de harmonerer visuelt med Heymat.

En Heymat+ er en ensfarget matte med tredimensjonalt mønster som lages ved hjelp av en sammenhengende form. Et design kan dermed ikke bestå av løse deler. Vi oppfordrer til å inkludere en beskrivelse av designet og visualiseringer av det foreslåtte konseptet for å illustrere løsningsforslagene.

Kontakt:
Mette Marit Ulriksen, Kreativ leder
[email protected], 41424860

Logo Collab 04

Minus Furniture er et norsk møbelmerke grunnlagt i 2018 med ambisjonen om å skape et produksjons- og forbrukssystem som systematisk gir tilbake til naturen mer enn det tar, målt i biodiversitet, drivhusgasser og naturressurser.

Minus ønsker å tilby sine kunder et møbel eller interiørprodukt som oppfyller følgende kriterier:

- Ingen oljebaserte materialer

- Minst 99% gjenbrukte eller resirkulerte materialer

- Produksjon mulig i stor skala i land som bruker fornybar energi, helst Norge

- Designet for evighet - eksepsjonell holdbar kvalitet

- Enkel å demontere og reparere

Produktet bør være egnet for både hjem og kontor.

Kontakt:
[email protected] // +47 95 10 11 74

Logo Collab 06

Eskoleia har tradisjoner tilbake til 1912 innen produksjon, og er kjent for å produsere oppbevaringsløsninger i stål. Vi inviterer nå designere til å delta i utviklingen av neste generasjon oppbevaringskonsepter. Med en sterk arv innen funksjonell design og anerkjennelse for våre MEA-skaper, søker Eskoleia nå å ta steget inn i en ny æra av banebrytende og bærekraftig design.

Hva vi søker:

 • Innovative design som smelter funksjonalitet sammen med estetikk.
 • Løsninger tilpasset ulike miljøer: fra kontorer til hoteller og mer.
 • Fokus på bærekraft: Tenk deg oppbevaringsløsninger som reduserer CO2-utslipp gjennom et stålresirkuleringsprogram.

Din oppgave:
Utvikle et designkonsept som inkorporerer Eskoleias fokus på kvalitet, funksjonalitet og design. Ditt konsept vil fungere som grunnlaget for vår kommende kolleksjon, og skal harmonere med ulike miljøer og forbedre daglige opplevelser.

Viktige aspekter:
Hvordan kan stålbaserte oppbevaringsløsninger forbedre menneskers daglige interaksjoner og kreative prosesser i delte rom? Balansering av varme, funksjonalitet og visuell appell i stålbaserte oppbevaringsdesign.

Prototyper vil kunne produseres ved Eskoleias produksjonsanlegg i Kongsvinger med assistanse og teknisk støtte. Designene må være i samsvar med Eskoleias CAD-standarder (Autodesk Inventor).

Kontakt:
Kristian Dyve Norum, Produktutviklingssjef
[email protected]

Logo Cllab 02

Northern er et Oslo-basert selskap som kombinerer kreativt uttrykk med tradisjonelt håndverk og skaper en unik balanse mellom delikat finesse og røffe kontraster. Vi forener skjønnhet med funksjonalitet og foretrekker naturlige materialer og ekte håndverk. Vår designfilosofi strekker seg utover vår norske arv og møter det moderne behovet for avslappet luksus og moderne eleganse. Northern-produkter tilfører atmosfære og avslører en ny visjon for nordisk stil.

Les mer på: www.northern.no

Designbrif:

Bli med oss og utvid vår kolleksjon av Northern Accessories. Vi utfordrer talentfulle designere til å skape noe særegent og iøynefallende som vil løfte estetikken til ethvert hjem.

Denne briefen er bevisst bred, med det eneste kravet om at tilbehøret passer innenfor hjemme- eller offentlige romsegmenter, for å forbedre hverdagslivet og tilføre mer eleganse til oppholdet hjemme, på jobb eller andre sosiale steder.

Designet bør prioritere enkelhet og funksjonalitet, og unngå overdrevne komplekse produkter. Tenk på produksjonsvennlighet og tilgjengelighet av materialer.

Materialer som stål, tre, glass eller keramikk foretrekkes for å harmonere med Northern Accessories-estetikken, men vi er også åpne for å utforske nye elementer eller innovative måter å bearbeide materialer på.

Som designer oppfordres du til å være kreativ og foreslå tilbehør som reflekterer Northern-kolleksjonens verdier.

Grunnleggende retningslinjer:

 • "Make us better" - Utfordre både oss og deg selv.
 • Unngå overlapp med eksisterende funksjonelle produkter i Northern-porteføljen, og fyll eventuelle tomrom du mener vi har.
 • Innover og presenter noe nytt.
 • Ikke la briefen begrense deg for mye; vi er åpne for tilpasninger.
 • Ha det gøy og skap noe du selv ville ønsket å ha, noe som vil vare lenge!
 • Del kort din inspirasjon bak produktet i presentasjonen din.

Hva trenger vi fra deg:

 • Bilder som viser produktet.
 • 3D-filer eller fysiske modeller.
 • Vennligst begrens presentasjonen til maksimalt 3 sider per produkt.

Kontakt:
Jonas Norheim, Design Director
[email protected]

Logo Collab 03

Varier er en norsk møbelprodusent med et unikt fokus på bevegelse og balanse. Sammen med noen av de mest toneangivende designerne i Norge, som Peter Opsvik, Olav Eldøy, Terje Ekstrøm og Snøhetta, skaper vi møbler som ikke bare er vakre, men også funksjonelle og ergonomiske.

Våre møbler er designet for private hjem, med en tydelig vekt på bevegelse, komfort og stil. Mange av våre produkter er multifunksjonelle, slik at de kan tilpasses både spiseområdet og hjemmekontoret.

Bærekraft er kjernen i alt vi gjør. Vi fokuserer på å bruke resirkulerte materialer og materialer som kan demonteres og resirkuleres i fremtiden. Vi legger også vekt på å minimere transportkostnader ved å designe møblene våre slik at de kan flatpakkes.

Her er noen nøkkelkriterier for designet vi søker etter:

 • Sittemøbler som oppmuntrer til bevegelse og variasjon, samtidig som de tilbyr høy sittekomfort og ergonomiske kvaliteter.
 • Designet skal passe inn i private hjem.
 • Bruk av resirkulerte materialer og/eller materialer som enkelt kan resirkuleres i fremtiden.
 • Mulighet for flatpakking for effektiv transport.
 • Bonuspoeng for multifunksjonalitet, slik at møblene kan fylle flere roller i hjemmet, spesielt med tanke på urbane hjemmemiljøer med begrenset plass.
 • Salgskanaler inkluderer digitale plattformer som vår egen nettbutikk, Amazon, samt tradisjonelle retailpartnere.

Se www.varierfurniture.com for mere informasjon.

Kontakt:
Joachim Botnen, Product Development Director
+47 926 99 006
[email protected]

H One line Black

House of Holmedal er en ny og innovativ produsent av belysningsprodukter. Siden oppstarten i 2021 har HOH utfordret de store merkevarene og produsentene, og etablert seg som en solid og innovativ leverandør av dekorative kvalitetslamper. Vår første lampekolleksjon ble lansert høsten 2022 til god mottagelse og førte til etablering av showroom i Oslo i 2023. Vi fokuserer primært på munnblåste glasspendler med messingkomponenter, med et designfokus på innovasjon og tverrfaglige samarbeid.

Designbrief:
Utvikle en lampe som gjenspeiler House of Holmedals designfilosofi «Anarchy in Scandinavia». Lampen skal være en stor pendellampe som henger fra taket med kabel/wire/stang, og være tilpasningsdyktig for å danne en lampeserie inkludert bord-, gulv- og vegglamper. Lampen skal passe inn med eksisterende produkter i glass, men den kan også ha et helt nytt konsept, formspråk og materialbruk.

Produkt- og Produksjonskriterier:
Lampen skal være innovativ med mulighet for masseproduksjon.
Materialer: Munnblåst glass og metallkomponenter. Alternative materialer kan utforskes.
Størrelse: Ca. Ø400mm.
Lampefamilie: Medium størrelse ca. Ø300mm, stor størrelse er ca. 400-450m. (Ikke mindre kupler).
Lyskilde: E27 standard sokkel eller standard LED-modul med integrert styring.
Farger: Lampen må komme i en hvit utgave (glasskuppel), og i tillegg andre fargeversjoner.
Produksjon: Kjennskap til munnblåst glassproduksjonsteknikker er nødvendig.

Kontakt:
Anders Holmedal, Produktdesigner belysning / Kreativ leder / Founder
E-post: [email protected]
Nettsted: www.houseofholmedal.no
Instagram: @houseofholmedal
Telefon: 91 35 13 25
Showroom: Øvre Vollgate 13, 0158 Oslo