Om Designers' Saturday

DSC6751kopi KJ

Designers’ Saturday er den største og viktigste møteplassen for design- og interiørarkitektur i Norge. For 6000 fagbesøkende og 170 utstillere, er DS inspirasjon, faglig oppdatering, kollegiale- og sosiale møteplasser.

Fredag og lørdag er fagdager, med åpne showrooms og busstransport lørdagen. Søndag er er åpen for alle designinteresserte.

Designers' Saturday byr på det beste innen møbler, belysning, tekstiler, kjøkken og gulv, møt igjen kollegaer og nye bekjentskaper og få faglig input i form av foredrag og inspirerende panelsamtaler.

Velkommen!

OBS! Nettsiden er for tiden ikke oppdatert etter forrige arrangement. Mer informasjon om påmelding, utstillere, program og aktiviteter vil bli lagt ut i tiden fremover.

Meld deg på Designers´ Saturday her

0 6

Tema 2023 Collaborate

Temaet for DS 2023 er Collaborate, og både gjesteforelesere, prisutdelingene og øvrige aktiviteter vil ha fokus på temaet.

Collaborate betyr å gå sammen for å skape noe felles.
Collaborate er der den kreative prosessen starter.
En håndverkers ekspertise om materialene eller en produsents ekspertise om produksjonsmetoder er avgjørende for å sikre kvalitet i sluttresultatet.
Ved å samarbeide på tvers av fagdisipliner, bidrar vi til produkter og tjenester av høyere kvalitet, som varer lenger og svarer bedre på forbrukerens behov.
Collaboration bidra til bærekraftig utvikling i bransjen vår.

Designers’ Saturday er møteplassen der samarbeidet begynner.


Foreningen Designers’ Saturday - hvem står bak?

DS oppsto i New York tidlig på 70’ tallet, som en reaksjon på store messehaller. DS i Oslo har siden 1986 vært en biennale, 2023 er det 20. i rekken. Designers´ Saturday er organisert som en forening og driver nonprofit, dugnadsbasert virksomhet. Utstillerne er våre medlemmer, deres representanter sammen med frivillige designentusiaster sørger ulønnet for planlegging og gjennomføring av arrangementet, sammen med en innleid prosjektleder.

Styret

Designers’ Saturday er organisert som en forening. Arrangementet drives nonprofit, alle verv er ulønnet og gjelder for to arrangementer, fire år. Styret og en innleid prosjektleder, er ansvarlig for planlegging og gjennomføring. Medlemmer i styret er i hovedsak representanter for utstillerne, men også designere og designutdanningene, gjennom engasjerte enkeltpersoner. Styremøtene skjer ca månedlig, delvis digitalt og/eller i medlemsbedriftenes lokaler i Oslo.

Utstillermøte/generalforsamling

Utstillerne er foreningens medlemmer og eiere, med utstillermøte som generalforsamling.

Rådet for Designers’ Saturday har ansvar for langsiktig strategisk planlegging, ivareta DS posisjon, interesser og økonomiske rammebetingelser.

Rådet ble opprettet i 2018 og består av:

Loni Barsten, daglig leder, Vitra Scandinavia.

Claus Als, Country Manager & Partner Norway, Hay.

Morten Steen Kaels, interiørarkitekt MNIL.

Jørn Mortensen, dekan Høyskolen Kristiania.

Valgkomité

Styret definerer hvilke oppgaver og kompetanse det er behov for å hente nye medlemmer til, og kan foreslå kandidater. Styremedlemmer velges for to arrangementer; en fireårsperiode. Så langt det er mulig søkes utskifting av ca. halve styret i forkant av hvert arrangement, for å ivareta kompetanse og kontinuitet i styrearbeidet. Valgkomiteen søker gode helhetlige løsninger og velger ut aktuelle kandidater, som styreleder/prosjektleder møter til et uformelt intervju.

Valgkomiteen består av:

Ragnhild Bakkland Grytten, Markedssjef Designindustrien/Norsk Industri.

Herman Haver-Løseth, daglig leder, Next Level Design.

Ove Rogne, designer, grunnlegger, adm.direktør, Northern.

Kontakt valgkomiteen:

Ragnhild Bakkland Grytten:

Tlf.: 917 51 804

E-post: [email protected]

Styre og prosjektleder DS 2020-2021

 • DSC6311 kopi

  Heidi Lie Prosjektleder

 • DSC6160 kopi

  Heidi Borgen Niss Styreleder, Vitra

 • DSC6130 kopi

  Christian Myklebust Novelties

 • DSC6322 kopi

  Katrine Hofstad-Ekornesvåg Flokk

 • Pernille Sagstuen kopi

  Pernille Sagstuen Kontorrama

 • DSC6224 kopi

  Jorunn Tharaldsen Grohe

 • DSC6179 kopi

  Vilde Hagelund Vilde Hagelund

 • Uxasgi Ur

  TONI KAUPPILA Kunsthøgskolen i Oslo

 • DSC6197 kopi

  Anne-Cathrine Blix BB Hugme