Om Designers' Saturday

DSC6751kopi KJ

Designers’ Saturday er den største og viktigste møteplassen for design- og interiørarkitektur i Norge. For 6000 fagbesøkende og 170 utstillere, er DS inspirasjon, faglig oppdatering, kollegiale- og sosiale møteplasser.

Fredag og lørdag er fagdager, med åpne showrooms og busstransport lørdagen. Søndag er er åpen for alle designinteresserte.

Designers' Saturday byr på det beste innen møbler, belysning, tekstiler, kjøkken og gulv, møt igjen kollegaer og nye bekjentskaper og få faglig input i form av foredrag og inspirerende panelsamtaler.

Velkommen!

OBS! Nettsiden er for tiden ikke oppdatert etter forrige arrangement. Mer informasjon om påmelding, utstillere, program og aktiviteter vil bli lagt ut i tiden fremover.

Meld deg på Designers´ Saturday her

0 6

CHANGE

Designers´ Saturday ønsker å bruke sin posisjon som en ledende autoritet innen design på en relevant og passende måte. Temaet for i år er Change, og både gjesteforelesere, prisutdelingene og øvrige aktiviteter vil ha fokus på temaet.

– Pandemien har fungert som en slags akselerator for design i endring. Vi må tenke nytt, og det er noe som berører oss alle, sier Jonas Stokke, designer og styreleder i Designers’ Saturday. Han mener årets tema er høyaktuelt på flere måter. – Design handler om verdiskapning, og det skjer ofte gjennom endring. Når ting endrer seg, kan man også forbedre ting, mener Stokke. – Vi er ikke en messe der du bare kan stille ut møblene dine. Vi prøver å få folk til å tenke nytt!


Foreningen Designers’ Saturday - hvem står bak?

DS oppsto i New York tidlig på 70’ tallet, som en reaksjon på store messehaller. DS i Oslo har siden 1986 vært en biennale, 2021 er det 19. i rekken. Designers´ Saturday er organisert som en forening og driver nonprofit, dugnadsbasert virksomhet. Utstillerne er våre medlemmer, deres representanter sammen med frivillige designentusiaster sørger ulønnet for planlegging og gjennomføring av arrangementet, sammen med en innleid prosjektleder.

Styret

Designers’ Saturday er organisert som en forening. Arrangementet drives nonprofit, alle verv er ulønnet og gjelder for to arrangementer, fire år. Styret og en innleid prosjektleder, er ansvarlig for planlegging og gjennomføring. Medlemmer i styret er i hovedsak representanter for utstillerne, men også designere og designutdanningene, gjennom engasjerte enkeltpersoner. Styremøtene skjer ca månedlig, delvis digitalt og/eller i medlemsbedriftenes lokaler i Oslo.

Utstillermøte/generalforsamling

Utstillerne er foreningens medlemmer og eiere, med utstillermøte som generalforsamling.

Rådet for Designers’ Saturday har ansvar for langsiktig strategisk planlegging, ivareta DS posisjon, interesser og økonomiske rammebetingelser.

Rådet ble opprettet i 2018 og består av:

Loni Barsten, daglig leder, Vitra Scandinavia.

Claus Als, Country Manager & Partner Norway, Hay.

Morten Steen Kaels, interiørarkitekt MNIL.

Jørn Mortensen, dekan Høyskolen Kristiania.

Valgkomité

Styret definerer hvilke oppgaver og kompetanse det er behov for å hente nye medlemmer til, og kan foreslå kandidater. Styremedlemmer velges for to arrangementer; en fireårsperiode. Så langt det er mulig søkes utskifting av ca halve styret i forkant av hvert arrangement, for å ivareta kompetanse og kontinuitet i styrearbeidet. Valgkomiteen søker gode helhetlige løsninger og velger ut aktuelle kandidater, som styreleder/prosjektleder møter til et uformelt intervju.

Valgkomiteen består av:

Ragnhild Bakkland Grytten, prosjektleder Eksport Designindustrien/Norsk Industri.

Herman Haver-Løseth, daglig leder, Next Level Design.

Ove Rogne, designer, grunnlegger, adm.direktør, Northern.

Kontakt valgkomiteen:

Ragnhild Bakkland Grytten:

Tlf.: 917 51 804

E-post: [email protected]

Styre og prosjektleder DS 2020-2021

 • Skjermbilde 2021 02 26 kl 14 32 17

  EVA PEDERSEN Prosjektleder

 • DSC0358 kopi kopi

  JONAS STOKKE Styreleder

 • DSC0285 kopi kopi

  HEIDI LIE Grohe AS

 • DSC0330 kopi kopi

  KJERSTI LA MOTTE Senab Eikeland

 • DSC0288 kopi kopi

  OLE-RICHARD F. TORP Kubik interiørarkitekter AS

 • DSC0319 kopi kopi

  GEIR ELIND Isku Interiør AS

 • Uxasgi Ur

  TONI KAUPPILA Kunsthøgskolen i Oslo

 • DSC0374 kopi kopi

  MORTEN MARIUS ANDERSEN Menu

 • DSC0371 kopi kopi

  DANIEL OPSVIK Northern