Om oss

Hva er Designers Saturday Oslo?


Designers Saturday Oslo er ikke en tradisjonell messe. I 2015 deltok 180 utstillere, ikke i en stor messehall, men fordelt på 28 showroom, på 10 stoppesteder i sentrum. Et stort antall gratis busser trafikkerer DS-bussruten hele helgen.

Hold av den andre helgen i september - 8.-10. setter Oslos design-bransje sitt preg på byen tre dager til ende! Dugnadsånden lever i beste velgående i Oslos showrooms: Designers Saturday er et non-profitevent der ledende møbelprodusenter sammen gjør et løft for å sette fokus på nyskapende design.

Vil du være utstiller på Designers Saturday? Her finner du søknadsskjema.

Annen hvert år åpner ledende skandinaviske og internasjonale produsenter sine dører for design-interesserte besøkende for å vise frem det beste innen møbler, tekstiler, belysning og andre interiørprodukter. Det finnes ikke noe lignende i Norge, og Designers Saturday er en gave til alle - både bransjefolk og andre designinteresserte. Slik har det vært siden starten i 1986, da Designers Saturday for første gang satte sitt preg på bybildet etter at konseptet ble hentet over fra New York.

Arrangementet byr på en unik mulighet til å reise gratis rundt med buss i Oslo for å se på det nyeste og mest interessante innen design.

Blant årets mange høydepunkt er den offisielle åpningen på fredag ettermiddag, kåringen av årets Best Talent og Best Interior, og selvsagt den store festen på lørdagskvelden. For selv om det er design som er i fokus denne helgen, er dette også en feiring av det gode samarbeidet mellom ulike aktører i bransjen!

Både det profesjonelle markedet og «folk i gata» er hjertelig velkomne til å besøke de ulike produsentenes lokaler, og busser går både lørdag og søndag i skytteltrafikk mellom arrangementets stoppesteder rundt omkring i Oslo-gryta. Lørdag er for personer med bransjetilknytning, mens det på søndag er åpent for alle.

På hvert av stoppestedene kan man besøke ulike utstillere, og alle produsenter gjør sitt ytterste for å gi besøkende en spesiell opplevelse. Å delta som publikum er et minne for livet! Her kan man mingle med internasjonale designstjerner på visitt, eller studere rykende ferske produktnyheter på kloss hold.

I 2015 var Designers Saturday godt synlig i Oslos bybilde. Vi satser på å gjøre det samme inntrykket i år! 

Nettverk

I tillegg til utstillernes egen innsats, samarbeider vi med en rekke organisasjoner som velvillige bidrar til vårt Designers Saturday. Takk for godt samarbeid og støtte!

Stolt samarbeidspartner

Bonytt.no

Verdens største møteplass for skandinavisk møbel- og lysdesign

stockholmfurniturelightfair.se

Mangfold og utvikling i kulturtilbudet i Oslo

oslokommune.no