DS Awards Best Talents

Letter chair proto V2 19

Designers’ Saturday Oslo inviterer designstudenter og designere i etableringsfasen til å konkurrere om 1., 2. og 3. prisen i designkonkurransen Designers’ Saturday Awards Best Talents 2021. Ideen bak etableringen av Designers’ Saturday Academy DSA er å samle fremtidsrettede prosjekter, nyutvikling i bransjen og viktige, aktuelle debater under ett tak. Programmet skjer i samarbeid med de 6 viktigste norske designutdanningene. Designers Saturday Awards består av kategoriene Best Talents og Best interior. Offentliggjøringen av konkurranseresultatene og prisoverrekkelser skjer under den offisielle åpningen av DS 2021 i det nye Nasjonalmuseet i Oslo, fredag 10. september. De beste prosjektene i begge priser blir vist i utstillinger samme sted.

Designers’ Saturday har i år inngått et samarbeid med den sveitsiske klokkeprodusenten Rado, kjent for sitt nyskapende design og bruk av revolusjonerende materialer. Rado er sponsor for årets Best Talents utstilling der de ti beste bidragene blir vist frem i Nasjonalmuseet under Designers’ Saturday. Basert på prosjektene i utstillingen, arrangerer Rado også ”Peoples Choice Award 2021, hvor designeren av beste produkt/prosjekt, vinner en klokke.

TEMA 2021

I en verden som stadig er i endring møter vi på situasjoner som krever at vi tenker, ser og tar valg på en ny og fremoverlent måte. Enkelte ganger ser vi oss tilbake for å finne svar fra tidligere erfaringer, mens i andre tilfeller etterstreber vi å finne løsning ved å analysere tiden fremover. Enten om vi ser oss tilbake eller inn i de ukjente er det her og nå endringen skjer. Tema CHANGE er ment å få oss til å reflektere, vurdere og utfordre den enkelte av oss til å stoppe opp å se hvordan verden og oss selv stadig utvikles og endres.

MÅLSETTING

Designers Saturday Awards Best Talents er ment å være en oppmuntring og påskjønnelse til unge utøvere, samt inspirasjon til videre satsing på møbel- og annen produktdesign innen innredning. Vi vil stimulere til engasjement og tror på høy oppslutning når vi har valgt «CHANGE» som tema for årets pris. Hvem kan delta? Alle designstudenter og designere uteksaminert de siste fem år fra norske designutdanninger og norske studenter ved tilsvarende høyskoler/universitet i utlandet, er velkommen til å delta. Du kan delta med ett eller flere produkter, som naturlig faller innunder våre fagområder og ikke er eldre enn to år.

HVA ER DESIGNERS ́ SATURDAY ACADEMY?

Designers’ Saturday Academy ble etablert i 2019 og skjer i samarbeid med de seks viktigste norske designutdanningene med støtte fra Kulturrådet. I 2021 foregår aktivitetene i Nasjonalmuseet. Ideen er å samle fremtidsrettede prosjekter, nyutvikling i bransjen og de aktuelle debattene under ett tak. Designers’ Saturday Awards består av kategoriene Best Talents og Best Interior. Prosjektene vurderes og juryeres av en uavhengig jury og offentliggjøringen av konkurranseresultatene og prisoverrekkelser skjer under den offisielle åpningen av Designers’ Saturday på Nasjonalmuseet i Oslo.

PREMIER
1. Premie: NOK 50.000,-
2. Premie: NOK 20.000,-
3. Premie: NOK 10.000,-

Kontaktpersoner for Designers´ Saturday Awards Best Talents:
Professor Toni Kauppila, Kunsthøgskolen i Oslo: [email protected]

Eva Pedersen, prosjektleder DS: [email protected]