DS Awards Best Talents

DSC4008 kopi

Designers’ Saturday Oslo inviterer designstudenter og designere i etableringsfasen til å konkurrere om 1., 2. og 3. prisen i konkurransen Designers’ Saturday Awards Best Talents 2023.

Den sveitsiske klokkeprodusenten Rado, kjent for sitt nyskapende design og bruk av revolusjonerende materialer er offisiell hovedsponsor for årets Best Talents award. Det vil bli egen utstilling av de nominerte bidragene på Oslo Event Hub 8.-10. september og vinneren vil bli annonsert under Saturday Night Party på Telegrafen. Basert på prosjektene i utstillingen, arrangerer Rado også ”Peoples Choice Award 2023, hvor designeren av beste produkt/prosjekt, vinner en klokke.

HVEM KAN DELTA?

Alle designstudenter og designere uteksaminert de siste fem år fra norske designutdanninger og norske studenter ved tilsvarende høyskoler/universitet i utlandet, er velkommen til å delta. Du kan delta med ett eller flere produkter, som naturlig faller innunder våre fagområder og ikke er eldre enn to år.

MÅLSETTING

Designers Saturday Awards Best Talents er ment å være en oppmuntring og påskjønnelse til unge utøvere, samt inspirasjon til videre satsing på møbel- og annen produktdesign innen innredning. Vi vil stimulere til engasjement og tror på høy oppslutning når vi har valgt «COLLABORATE» som tema for årets pris.

TEMA 2023: COLLABORATE

Ved å samle norsk design- og interiørbransje er Designers' Saturday i seg selv en viktig tilrettelegger for nye samarbeid. Samarbeids på tvers av fagdisipliner gir produkter og tjenester av høyere kvalitet, som varer lenger og svarer bedre på forbrukerens behov. Sett i lys av tiden vi lever i, i en verden full av uro og steile fronter er det ekstra viktig å vise verdien av fellesskap på alle måter vi kan. Det er ønskelig at årets bidrag gjenspeiler årets tema.

PREMIER
1. Premie: NOK 50.000,-
2. Premie: NOK 20.000,-
3. Premie: NOK 10.000,-

INNLEVERINGSFRIST
Innleveringsfrist for prekvalifisering: 15.06.2023

Send konkurransebidrag med konsept, bilder og bio i én pdf (max 5 Mb) til [email protected]
Merk emnefeltet i mailen med Best Talents 2023.

KONTAKTPERSONER
Toni Kauppila, Professor Kunsthøgskolen i Oslo: [email protected]
Heidi Lie, Prosjektleder DS: [email protected]

HVA ER DESIGNERS ́ SATURDAY ACADEMY?

Designers’ Saturday Academy ble etablert i 2019 og skjer i samarbeid med de seks viktigste norske designutdanningene med støtte fra Kulturrådet. I 2023 foregår aktivitetene på Oslo Event Hub. Ideen er å samle fremtidsrettede prosjekter, nyutvikling i bransjen og de aktuelle debattene under ett tak. Designers’ Saturday Awards består av kategoriene Best Talents og Best Interior. Prosjektene vurderes og juryeres av en uavhengig jury og offentliggjøringen av konkurranseresultatene og prisoverrekkelser skjer under Saturday Night Party på Telegrafen, Oslo.