Tina Norden: Samarbeid er kjernen i all design

Skjermbilde 2023 08 14 kl 23 53 05

Den anerkjente arkitekten og interiørdesigneren Tina Norden har arbeidet hos Conran and Partners siden 1997, og har vært med å designe hoteller, restauranter, boliger og retailprosjekter over heler verden. I september kommer hun til Designers´ Saturday for å delta under årets TALKS, samt utforske Oslo som arkitektur- og designdestinasjon.

– Faren min var landskapsarkitekt, så jeg ble smittet av designbasillen tidlig. Det ble imidlertid fort klart at jeg ikke har en eneste grønn tommel, så en utdannelse innen arkitektur virket tryggere, sier Tina. – Jeg begynte hos Conran og Partners et år ut i studiet, og ble værende gjennom hele min mastergrad og videre etter endt utdannelse.

Per dags dato er Tina Norden en av fem partnere i firmaet, og leder designteam i både Storbritannia og Hong Kong. Hun var også primus motor og essensiell når det kom til studioets etablering i Asia. – Dagene mine ser aldri like ut, og består av å lede prosjekter kreativt, sørge for at teamet trives og fungerer godt samt utvikle nye ideer og retninger. Det er også vår jobb å skaffe nye kunder og prosjekter til studioet. Siden arbeidet vårt og kundene våre alltid endrer seg er det aldri kjedelig. Og vi har et fantastisk team som alltid har gjort det til et veldig morsomt sted å arbeide.

Under Designers´ Saturday vil Tina delta i panelsamtale som en del av TALKS-programmet. – Jeg finner det mer behagelig å diskutere emner og la samtalen utvides naturlig fremfor å forelese for folk i et vakuum. Her vil vi diskutere rundt emnet samarbeid, og også utforske hva det betyr for meg personlig og for Conran og Partners som studio.

– Temaet for årets DS er som du nevnte collaboration. Kan du si litt om hvordan temaet påvirker ditt eget arbeidsfelt?

– For meg er samarbeid kjernen i all design. Det handler aldri om bare én person eller ett designstudio. Vi har stor tro på samarbeid innad i vårt eget studio, så vel som med alle eksterne som er involvert i et prosjekt. Jo flere smarte hoder og jo mer erfaring som settes i sving desto bedre blir resultatet. Det gjør også prosessen mer interessant! Jeg har vært så heldig å få jobbe med prosjekter over hele verden, og det har vært fascinerende å oppleve hvordan forskjellige land og kulturer fungerer, samarbeider og sosialiserer.

– Har du vært i Oslo før eller tidligere deltatt på Designers´ Saturday?

– Utrolig nok har jeg ikke vært i Oslo før, og er derfor veldig spent på å endelig få besøke og utforske byen. Og det virkelig på overtid, så langt har jeg bare vært i Norge for de fantastiske fjordene og besøkt mer avsidesliggende områder. Som arkitekt er sentrale bygninger i Oslo naturlig nok øverst på listen, jeg vil gjerne få med meg både Operahuset, Rådhuset og Nasjonalmuseet. Jeg har også hørt at Grünerløkka og Aker Brygge er fine områder å rusle rundt i, og jeg elsker å være i nærheten av vannet. Når jeg reiser liker jeg å kombinere kultur, mat og å utforske områder til fots eller på sykkel. Hvis noen har tips om gode restauranter, gi meg gjerne beskjed!

Klikk her for å lese mer om helgens program, og her for påmelding.