Designer Lex Pott til TALKS

Skjermbilde 2023 08 16 kl 15 38 20

Den nederlandske designeren ser frem til å dele sine erfaringer under årets DS, som innebærer både opp- og nedsider med å drive eget designstudio og de ulike metodene han bruker for å arbeide frem et produkt. – Designers´ Saturday er en fin arena for å utveksle erfaringer og kunnskap innen designfeltet, sier Lex.

Designer Lex Pott (f. 1985) er utdannet ved Design Academy Eindhoven i 2009, og designer møbler og produkter for blant andre HAY, &tradition og Gelderland fra sitt studio i Rotterdam. Ofte kjennetegnet av en formsikker lekenhet, spennende fargekombinasjoner, uventet materialbruk med fokus på det funksjonelle. – I min designpraksis fokuserer jeg på utforskning av materialer og eksperimentering når jeg jobber frem ulike prosjekter, en metode som gjør at jeg aldri helt vet hva utfallet vil bli. Det ultimate prosjektet for meg er selv-initierte arbeider som senere kan transformeres til funksjonelle produkter. Det beste jeg vet er å være i verkstedet og utvikle modeller og materialprøver - selv om min arbeidshverdag i stor grad også består av mailing og diverse annen kommunikasjon.

Under TALKS-programmet vil Lex Pott dele sin historie som designer, som inkluderer både hvordan han drifter sin praksis og hvilke ulike utfordringer det innebærer. – Å drive eget studio er en fantastisk måte å jobbe på, men det har også sine baksider og komplikasjoner. I mitt foredrag vil jeg også prøve å relatere mine arbeider og min portfolio opp mot ulike måter å arbeide på. Alt fra små egenprosjekter til arbeider på kommisjon for større produsenter. Designers´ Saturday er en fin arena for å utveksle erfaringer og kunnskap innen designfeltet.

– Jeg kan huske jeg hadde et ønske om å bli designer fra en tidlig alder, sier Lex. – Jeg er oppvokst i en kreativ og artistisk familie, med en far som var maler og en mor som var skulptør, og tilbragte mye tid på museer. Jeg husker også at jeg forstod at livet som kunstner ikke var enkelt, så når jeg hørte om designakademiet i Eindhoven var jeg solgt. Her fikk jeg kombinert mine kunstneriske verdier med funksjon, og det er til dags dato den beste avgjørelsen jeg har tatt.

– Hvordan ser en vanlig dag i ditt studio ut?

– For tiden jobber vi for det meste for ulike produsenter og det masseproduserte markedet, med veldig varierte typer produkter. Det inkluderer både møbler og objekter til hjemmet. Jeg liker å arbeide så hands on som overhodet mulig gjennom hele prosessen under utviklingen av et produkt, alt fra utforsking av materialer og hvordan de oppfører seg til produksjon av modeller. Jeg har også et studio som fungerer som et slags bibliotek; det består av gamle prosjekter, materialprøver og designs som aldri ble noe av, som gir meg nyttig input når det kommer til å utvikle nye idéer og prosjekter.

– Har du deltatt på DS før?

– Det er min første gang som deltaker på Designers´ Saturday og mitt første besøk i Oslo, jeg ser veldig frem til å utforske designklimaet i byen, møte ulike mennesker og ha spennende samtaler. Jeg har imidlertid et forholdsvis strengt program under hele oppholdet med både utstillinger, foredrag, paneldebatt og Saturday Night Party, så jeg er forberedt på å suge til meg inntrykk som en svamp for å få med meg så mye av opplevelsen som mulig.

Lex1
Lex2
Lex5
Lex4
Lex3