SYD Interiør

DSC 0887 4
E0 C4 A3 A3 A600 4678 B8 E0 0 F09 A48268 FD 002
IMG 8338

SYD produserer ansvarlige møbeltekstiler laget av norsk ull fra Spælsau og farget med norsk flora for unike og tidsriktige interiør- og designløsninger.

SYD Interiør produserer møbeltekstiler laget av ull fra norsk Spælsau, farget med naturpigmenter, for unike bygg-, interiør- og designløsninger.

Spælsau er en gammel norsk sauerase som også ble brukt av vikingene til alle deres ullprodukter. Ullen fra norske Spælsau har i dag svært liten verdi i Norge og store deler av denne ressursen blir dessverre ikke utnyttet.

Tekstilene SYD produserer inneholder ingen syntetiske fibre og avgir derfor ikke mikroplast. Tekstilene kan resirkuleres i sin helhet. I tillegg er garnet som er vevet til tekstiler, farget med planter fra norsk flora og gamle norske kulturplanter som er dyrket økologisk. På denne måten utføres fargingen uten giftige kjemikalier som skader helse eller miljø.

Bakgrunnen for utviklingen av tekstilet var ønsket om å bidra med et miljøvennlig interiørprodukt som ikke skader miljø eller inneklima. Ønsket var også en norsk verdikjede slik at det ikke ble lang transport mellom råvarer og produksjon, å utnytte ubrukte ressurser, og å produsere produkter som er regenerative. Tekstilen SYD er skapt ved å blande tradisjoner og håndverk med produksjon.

Alle SYDs tekstiler er testet for nupping, brann, slitestyrke og lysekthet i tråd med bransjens standarder. SYD arbeider nå videre med utvikling og forskning for å kunne utvide konseptet.

SYD Interiør drives av eieren og gründeren Karen Boye, lokalisert i Arendal, Norge. Nettsiden vil snart bli oversatt til engelsk. www.sydinterior.no. IG @syd.interior