Kjente navn til årets TALKS-program

Skjermbilde 2023 08 13 kl 23 25 55

Cecilie Tyri Holt er moderator for TALKS under årets Designers´ Saturday, som inkluderer kjente navn som Erwan Bouroullec, Alfredo Häberli og Kristine Five Melvær. Hun gleder seg til å bli bedre kjent med designerne, og belyse årets tema gjennom både panelsamtaler, live intervjuer og foredrag.

Cecilie Tyri Holt er utdannet kunsthistoriker med en mastergrad om Edvard Munchs fotografiske praksis, og har også praktisk utdannelse innen kunstfag. Hun har arbeidet som både kunstjournalist, kritiker, redaktør og forfatter av diverse kunstbøker i nærmere 20 år, og i 2017 startet hun også Norges første podkast om kunst, Kunstpodden.

Cecilies rolle under Designers´ Saturday vil være som ordstyrer, journalist, samtalepartner, fasilitator og moderator for DS Talks. Programmet vil bli en kombinasjon av korte presentasjoner av designerne selv samt live intervjuer med designerne i samtale med moderatoren selv. Det vil også bli panelsamtaler med flere av bidragsyterne hvor den overordnede tematikken for årets DS, collaboration, belyses. – Til daglig utvikler jeg formidlingskonsepter hvor kunst og design er kjernen og utgangspunktet for en større og tverrfaglig belysning av en samfunnsaktuell tematikk. Denne innfallsvinkelen vil jeg overføre til samtalene vi skal arrangere under DS. Hvilken betydning, på godt og vondt, har kunst og design for mennesker og verdenen vi lever i?

– Hva kan du fortelle om de ulike navnene som kommer til årets event?

– Årets bukett med bidragsytere er mildt sagt fantastisk! Fra blant andre Erwan Bouroullec til Helena Sandman, Tina Norden til Lex Pott, Jay Gort til Kristine Five Melvær, Christophe Guberan, Alfredo Häberli, Simon Anund og Marius Myking fra Snøhetta. Det er et stjernespekket og mangfoldig lag som representerer vidt forskjellige uttrykk og konsepter. Det blir spennende å grille bidragsyterne på hvordan de jobber med tematikken samarbeid. Det vet jeg at kommer til uttrykk på mange forskjellige måter hos designerne. Kunstpoddens produksjonsselskap Flink Pike vil gjøre lydopptak av hele liveprogrammet, og etter årets arrangement vil vi begynne redigeringsprosessen for å lage episoder av Kunstpodden som tilgjengeliggjør de kloke ordene fra årets DS Talks til alle som ikke har anledning til å være tilstede i Oslo disse to kveldene i september.

– Hva ser du mest frem til ved årets arrangement?

– Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med designerne. Én ting er å lese seg opp på prosjekter, konsepter og kunstnerskap, en helt annen ting er å faktisk høre en designer snakke om sitt arbeid og måten hen jobber og tenker på. Jeg ser også frem til panelsamtalene. Det er alltid spennende å sette sammen ulike mennesker med ulik bakgrunn for å belyse et felles tema. Da kan det skje magiske og uforutsette ting!

Foto: Werner Anderson